最近去咗一間行型格路線既台式火煱店首先以地點黎講位於餐廳林立既登龍街2金朝陽中心一入門一點都睇唔出係涮涮鍋店,門口就係水吧,調酒區再行入小小有一排既卡位感覺非常型格 有outdoor 位,可以拎杯酒出黎同朋友吹水享受一下夜景,亦係呢間餐廳既特點所以我放低左個袋一陣就出黎望下個夜景啦👍🏻👍🏻👍🏻我地選擇咗涮涮鍋套餐套餐分開幾個部分首先有兩款前菜(係無限添加)有麻辣木耳同手撕雞,兩款都好開胃微微既麻辣,份量剛好9款醬料任君選擇主菜方面 2-6位可揀一個鍋 7位則揀2個鍋共10個鍋可選擇我地揀了三杯雞涮涮鍋有三款辣可選擇中間既三杯雞鍋入面既食材好豐富第三部分係加$58 追加時令海鮮盆有鮑魚、大蠔、蜆及蝦,海鮮非常新鮮,以$58追加並唔昂貴肉類方面分兩款可供選擇有101特選火鍋拼盤及夜市火鍋拼盤我地各叫左一款係101 拼盤入面都有好多特別既火鍋配料令人驚喜並唔係外面火鍋店能夠食到下層右手邊係墨汁烏結糖 並唔係真係烏結糖,係用墨汁整既丸上層就係黑松露系列呢款係夜市拼盆喜歡食滷水既朋友不容錯過大腸、豬耳、腎片等等最特別係有芋圓😂 我依家先知芋圓原來可以用黎打邊爐仲有即炸魚皮同手工響鈴魚皮比較硬身同
最近去咗一間行型格路線既台式火煱店
首先以地點黎講位於餐廳林立既登龍街2金朝陽中心
一入門一點都睇唔出係涮涮鍋店,門口就係水吧,調酒區
再行入小小有一排既卡位

感覺非常型格

有outdoor 位,可以拎杯酒出黎同朋友吹水
享受一下夜景,
亦係呢間餐廳既特點
所以我放低左個袋一陣就出黎望下個夜景啦👍🏻👍🏻👍🏻

我地選擇咗涮涮鍋套餐
套餐分開幾個部分
首先有兩款前菜(係無限添加)

有麻辣木耳同手撕雞,兩款都好開胃
微微既麻辣,份量剛好

9款醬料任君選擇

主菜方面 2-6位可揀一個鍋 7位則揀2個鍋
共10個鍋可選擇
我地揀了三杯雞涮涮鍋有三款辣可選擇

中間既三杯雞鍋入面既食材好豐富

第三部分係加$58 追加時令海鮮盆

有鮑魚、大蠔、蜆及蝦,
海鮮非常新鮮,以$58追加並唔昂貴

肉類方面
分兩款可供選擇
有101特選火鍋拼盤及夜市火鍋拼盤
我地各叫左一款

下層右手邊係墨汁烏結糖
並唔係真係烏結糖,係用墨汁整既丸
上層就係黑松露系列

呢款係夜市拼盆
喜歡食滷水既朋友不容錯過大腸、豬耳、腎片等等
最特別係有芋圓😂 我依家先知芋圓原來可以用黎打邊爐

仲有即炸魚皮同手工響鈴
魚皮比較硬身同厚實

最後仲有無限追加既火鍋配料
我地仲叫左白鱔片
平日唔食魚同嫌多骨既我都覺好食同新鮮👍🏻
值得推介

飲料方面值得一讚,呢度食涮涮鍋套餐連某一d指定cocktail/mocktail/紅白酒都係任飲
唔岩酒唔緊要,仲有好多台式飲料可揀

其實食左咁多野,甜品唔食都唔緊要
最後仲有兩款甜品(位上)木糠布丁(奶茶/香芋味)

總括黎講有得飲酒同涮涮鍋結合呢個概念好特別
食材材料新鮮,食物有多款讚擇
仲有個靚景chill 一chill