早幾日排隊食黑夜壽司,發現側邊呢間烏冬鋪好似好正,多嘢食之餘價錢又可以。所以第二日特登出旺角食番,不過失望而回。一心嚟食烏冬,但食落去真係好一般。男友叫咗牛肉烏冬配刺身飯茶碗蒸,一嚟到望到牛肉烏冬就feel到頹頹地,果然,啲牛肉老過柴皮。後上嘅茶碗蒸唔錯,啲蛋好滑好滑,不過無咩蛋味。結果佢差唔多食完,我果個牛肉烏冬鍋刺身天婦羅定食都未到。嚟到之後好驚喜,呢間鋪唯一一樣值得讚嘅就係實物與圖片相符。一樣咁大份,一樣咁靚。牛肉烏冬鍋入面竟然係配生菜!成件事勁怪。都唔緊要,個烏冬似足刀削麵,粗但唔彈牙。老老實實,我覺得大昌買嘅急凍烏冬仲好食。(戴個頭盔先,可能係我唔識食,呢啲先係真正日本味道)刺身一般般,天婦羅舊「蕃薯」,我都分唔清佢係芋頭定蕃薯,又硬又粉。如果想食一餐豐富嘅,呢度還可以,但質素真係麻麻。

後上嘅茶碗蒸唔錯,啲蛋好滑好滑,不過無咩蛋味。
如果想食一餐豐富嘅,呢度還可以,但質素真係麻麻。