2021-09-19 52 浏览
難得朋友約去淺水灣玩當然要去啦,所以就係銅鑼灣搵野食食飽先塔小巴入去🚌。朋友就介紹食依間 #士林便當達人 話貪佢大大份好夠飽。餐廳主要外賣為主,亦都可以堂食。由於我好肚餓所以就點左一個飯食同埋一支飲品,另外叫左啲小食同朋友分享香酥雞扒古早肉燥便丼$58大大塊雞扒佔左半個飯盒咬落表皮脆啖淡肉👍肉燥味道唔錯,食落瘦肉較多,食多少少都唔會太肥🤤滷蛋正常發揮樽仔檸檬冬瓜露$12(跟餐)由於天氣熱加食熱氣野多,就配支冬瓜露飲消夏解渴,有原片檸檬加左入去,飲落少少酸跟住就甜返出嚟,幾特別😋酥炸花支丸$20正常水準,咬落彈牙唔油膩士林鹽酥雞(輕量版)$28估唔到有咁多😁食落唔乾仲有啲肉汁,味道唔錯口感唔油膩Master蒜脆杏鮑菇$33新鮮炸起,咬落熱辣辣🔥幾爽口,味道唔錯,但係就有啲油嘅感覺,放耐左就開始淋返總括嚟講,整體品質唔錯份量足。只係如果趕時間就打電話叫定先,因為炸物落單先會炸,所以要啲時間等候(大約十分鐘)。可能肥仔太肥,食野果時坐得唔係太舒服🤷🏻‍♂️

餐廳主要外賣為主,亦都可以堂食。

香酥雞扒古早肉燥便丼$58
大大塊雞扒佔左半個飯盒咬落表皮脆啖淡肉👍
肉燥味道唔錯,食落瘦肉較多,食多少少都唔會太肥🤤
滷蛋正常發揮

樽仔檸檬冬瓜露$12(跟餐)

酥炸花支丸$20
正常水準,咬落彈牙唔油膩

士林鹽酥雞(輕量版)$28
估唔到有咁多😁食落唔乾仲有啲肉汁,味道唔錯口感唔油膩

Master蒜脆杏鮑菇$33

2021-09-18