2016-08-21 447 浏览
俾個fd拉左來晚飯,黃大仙中心二選一,由於另外一間太多人,咁就來左呢度食喇!上海野我好多都鍾意食,但得兩條友,食唔到咁多,但都點左3樣野。Order落左無耐,小籠包即上,見佢熱騰騰的,都似唔錯。咬落去湯汁ok, 鮮甜,肉新鮮可惜個皮太厚,個包的接位有啲硬。食左一粒,其餘的留俾個fd食又叫左個豬扒煨麵,上來個樣好亂,presentation差,所以無影相。味道唔錯,好大碗。最後要間硬食埋佢,飽到呢。。。前菜要左個拼盆,可以任揀3樣。單樣的有啲平,有啲貴,叫晒3個都貴的,咪好抵豬手,熏魚,海哲都好鍾意。個fd揀左素鵝,我只可以三揀二了。素鵝好出色個腐皮好脆,入面啲餡好飽滿,味道啱啱好。豬手用酒浸的,我唔鍾意個酒味。但個豬手做得幾好,好易咬唔會話好淋或好爽嗰種。海哲就普通啦,無乜特別。呢度幾好喎,免茶芥同加一,而且味道唔差,都幾抵食,可以再來

唔會話好淋或好爽嗰種。海哲就普通啦,無乜特別。
呢度幾好喎,免茶芥同加一,而且味道唔差,都幾抵食,可以再來
小籠包
前菜