2022-07-24 167 浏览
雜錦海鮮龍蝦湯顧名思義 大大隻龍蝦 鮑魚 貝殼類 青口 所有美味海鮮加上酒炒 再加濃烈龍蝦湯淨係個湯已經香味撲鼻 記住飲一口湯 擅自攞其他配料打邊爐先來一個牛肉大拼盤淨係見到張相已經可以相機先食飽這碟色彩斑斕相當龐大嘅牛肉拼盤包括腩肋條 池板 牛白肉 牛頸脊 封門柳 牛舌心 安格斯 飛彈和牛 坑抓 邊抓 牛展 紅酒梅酒浸牛每一樣都有數塊 每一件都食到鮮味 好口感同濃郁牛肉味 雖然佢咁大堆頭價錢只係$688我認為這是必須要嗌!!!黑椒鹹菜豬肚湯全部嘢都夠晒入味 同樣地這個濃郁嘅湯底一定要先飲幾啖先至攞其他配料落去打邊爐再加一個花膠加上啖啖肉靚雞 雞肉本身已係九成熟 再放上湯入面一陣間已經可以食得大大塊花膠 放入爐煮熟之後仍然係大大塊滑溜溜 日本人見到這兩樣食材一定會話非常養眼事實上喜歡滑溜溜養顏的朋友這就是不二之選手打肉丸 牛肉夠濃 松露夠爽 墨魚丸夠彈 蝦丸夠脆 就算食到飽一飽都一定要帶返一點過過口癮這裏的環境氣氛相當適合朋友家庭 撐枱腳甚至乎傾生意開會因為依度有好多獨立房間自成一角 談天說地飲飽食醉

雜錦海鮮龍蝦湯
淨係個湯已經香味撲鼻 記住飲一口湯 擅自攞其他配料打邊爐

先來一個牛肉大拼盤
淨係見到張相已經可以相機先食飽
這碟色彩斑斕相當龐大嘅牛肉拼盤包括

我認為這是必須要嗌!!!

黑椒鹹菜豬肚湯

大大塊花膠 放入爐煮熟之後仍然係大大塊滑溜溜