2020-01-20
早前去到WAKO SAKE BAR體驗全港首個日本酒放題,有成一百款日本酒可以飲,仲有多款小食串燒主食可以送酒。日本酒有清酒、燒酎、果酒同埋梅酒等等。坐底後已經奉上—佐酒白味噌仲有漬茄子我地就試左幾款,最深刻印象就係山田錦品牌出嘅Halloween限定清酒,乳酸味酸酸地係令人喜出望外!而桃味梅酒都深得我心,質地超濃稠!有啲酒仲好岩熱飲!另外仲有真澄、風之森、菊水等等嘅品牌飲成晚都得啊~火炙牛肉他他牛肉薄切一片片,半熟狀態—表層燒完內裡保持粉嫩,再蘸特制醬汁係靈魂嘅部分,食唔停口!燒厚切宮崎煙黑豚肉黑豚版嘅厚切煙肉燒到外面焦脆內裡不失肉汁,配上柚子胡椒,超好送酒!日式照燒雞薄餅批底好薄脆,照燒雞好有日式風味!最後以焦糖菠蘿作結,完美!好滿足嘅晚上~任飲放題嘅價格都幾相宜 -> $98/30mins $188/60mins $368/120mins而呢家仲有啲優惠就係清酒星期三係19:30前入座,就有買 1 小時送 1 小時優惠;Ladies Night就係星期四全晚任飲$188(免加一)。
日本酒有清酒、燒酎、果酒同埋梅酒等等。
坐底後已經奉上—佐酒白味噌
而桃味梅酒都深得我心,質地超濃稠!
有啲酒仲好岩熱飲!
另外仲有真澄、風之森、菊水等等嘅品牌飲成晚都得啊~
火炙牛肉他他
燒厚切宮崎煙黑豚肉
日式照燒雞薄餅
批底好薄脆,照燒雞好有日式風味!
最後以焦糖菠蘿作結,完美!
好滿足嘅晚上~