2023-07-17 704 浏览
今日好大风,有雨。安全为上,两个人就近近地喺附近饮茶做lunch。11:30入座。入座率有50%。今日冇特价。所有嘢以正价计算。问职员可唔可以唔搭枱。佢话公司规矩,如果多客就一定要搭枱。冇问题,就可以入咗喇。当然我哋今日冇乜客就唔使搭枱啦。我哋叫咗一笼烧卖,一笼虾饺,一笼金钱肚,一笼咸水角,同埋一笼棉花鸡。烧卖:一笼有四件,猪肉弹牙,多肉汁。虾饺:一笼有四件,虾肉爽口。大大粒。金钱肚:一笼有大概五件金钱肚+2嚿白萝卜。金钱肚唔会好韧,有香料嘅味道。咸水角:一笼有三件,唔会黐牙,味道正常。棉花鸡:一笼大概有四件大大嚿嘅棉花加两件鸡脾肉同一旧细细既冬菇. 棉花够林吸晒鸡汁嘅精华。好味。埋单$198。备注:我惯咗食点心好多时都点潮式辣椒油。但呢间系剩系得豆瓣酱。如果有潮式辣椒油就好喇。

烧卖:一笼有四件,猪肉弹牙,多肉汁。
虾饺:一笼有四件,虾肉爽口。大大粒。
咸水角:一笼有三件,唔会黐牙,味道正常。

埋单$198。