餐厅: 龍點心 (Eastcore)
资讯:

2022-01-22 86 浏览
餐廳裝修好有特式,好有屬於香港既感覺店內既霓虹燈設計充滿香港既情懷店員服務態度非常之好,好有親切感就算帶住口罩都feel到佢口罩入面有笑容咁因為新店開張 下午茶有八折(2:30pm開始)好抵食!啲野食就咁睇menu都好靚一黎到完全無照騙,都係咁靚想陪媽媽飲茶,仲可以滿足埋我港女想打卡既心一龍大滿足$58一籠6件;荀尖蝦餃皇,酸菜魚鳳蝦餃,松露野菌晶瑩餃,蟹粉菠菜香蝦餃,豌豆桃子,臘味糯头燒賈籠燒賣$38一籠4粒;懷舊燒賣,麻辣牛肉燒賣,番茄海鮮燒賣,龍蝦汁墨魚燒賣就咁賣相都好吸引,每一粒都好特別,有唔同既口感,唔同既味覺,有別於傳統茶樓既點心,但比傳統茶樓更創新更出色黑金流沙包 $32黑蚊蚊既包配上金閃閃既外表,一搣開個包奶黃就爆哂出黎,熱辣辣既流沙內餡,再加上鹹甜既口味非常好入口鳳爪拼金錢肚$36鳳爪肥美軟腍,金錢肚亦好大舊厚身醬汁都好入味一口鹹水角 $32表皮夠酥脆,內餡亦咸香,加上綠橙既配色更加吸引食慾鰻魚荷葉飯 $78鰻魚比想像中肥美同厚身,仲有一塊金箔係上面,再配上荷葉既飯香,值得一試
餐廳裝修好有特式,好有屬於香港既感覺
店內既霓虹燈設計充滿香港既情懷

店員服務態度非常之好,好有親切感
就算帶住口罩都feel到佢口罩入面有笑容咁

因為新店開張 下午茶有八折(2:30pm開始)
好抵食!

啲野食就咁睇menu都好靚
一黎到完全無照騙,都係咁靚
想陪媽媽飲茶,仲可以滿足埋我港女想打卡既心

一龍大滿足$58

籠燒賣$38

黑金流沙包 $32

鳳爪拼金錢肚$36
鳳爪肥美軟腍,金錢肚亦好大舊厚身
醬汁都好入味

一口鹹水角 $32
表皮夠酥脆,內餡亦咸香,加上綠橙既配色更加吸引食慾

鰻魚荷葉飯 $78