整體有驚喜!位於The one附近竟然有一間點心專門店,有別於茶樓,環境衛生舒適,空間闊落,而且服務良好,好適合同三五知己下午茶/夜晚相聚慢慢傾一餐🤣下午茶餐: 是日靚粥+五星併盤 $48 推薦)價錢十分抵,$48就已經包咗一大碗夠2人份量嘅皮蛋瘦肉粥同埋一份點心併盤。粥底絕對唔稀唔水,粥料夠多,啖啖都食到口感彈滑嘅皮蛋同新鮮瘦肉。點心拼盤一次過可以試到各種招牌點心,當中我最鍾意就係金箔蝦餃皇同叉燒包,蝦餃皮簿餡靚,有大大粒新鮮鮮甜嘅蝦仁,叉燒包一上菜就已經垂涎欲滴,熱騰騰嘅叉燒包麵皮鬆軟綿細,一搣開就見到有豐富嘅香甜叉燒餡,回味無窮。點心:紅米金沙蝦腸 $38 推薦)有別於傳統嘅蒸嘅蝦腸,呢到嘅蝦腸係煎炸,蝦腸比傳統嘅更香口,口感更多層次。蒜蓉蝦腸春卷 $32蒸飯: 砂鍋銀魚肉餅飯 $48 好味到另外再叫一籠🤣🤣

下午茶餐: 是日靚粥+五星併盤 $48 推薦)

點心:
紅米金沙蝦腸 $38 推薦)

蒜蓉蝦腸春卷 $32

蒸飯: