2025-06-06 839 浏览
作為於葵涌區工作的社蓄,最期待就係放飯時間,食完午餐後同事提議買杯茶飲,於是一行五人去到新都會廣場「龜記銘茶」。今次我們點了五杯飲品,全靠五杯飲品支持我們繼續返辦公室工作。 首先我點左旺梨四季春,見係新產品未試過,作為中女同事我揀左5分糖和3分冰,果然無揀錯,十分清新可口,飲得出茶的清香與菠蘿的甜味,作為剛食飽中和一下油膩的飯後飲品十分推介。另一個中女同事落單花沬烏龍奶茶,跟從店員的推薦揀左5分糖以上,這樣能更好突出茶味,果然,茶香濃郁,搭配奶香,同事幾啖已經飲左半杯。 年青同事選擇了全糖全冰極品鮮奶茶,濃厚的奶香同茶味完美融合,口感順滑,見到同事飲得十分滿足。而柳丁翡翠去冰1分糖,清新的橙香,甜度淡淡感覺健康好多,十分清爽。最後,紅柚翡翠的微苦和清甜形成平衡,今次大家都對揀選飲品十分滿意。雖然唔係第一次買龜記,但大家都覺得佢選擇夠晒多! 另外,店員友善態度都值得一讚,落單店員會友善問糖度冰度,會按每款飲品的特點建議合適的甜度,例如奶茶不宜要低於5分糖等,讓顧客獲得最佳的飲用體驗。即使我們叫五杯飲品,但落單後製作員工動作十分迅速,完美趕得及食完午餐買好飲品準時回到工作崗位,為下午的工作

即使我們叫五杯飲品,但落單後製作員工動作十分迅速,完美趕得及食完午餐買好飲品準時回到工作崗位,為下午的工作注入了新的活力。