餐厅: 龍點心 (Eastcore)
资讯:

2024-03-26 973 浏览
饮茶真系同香港人密不可分朝早有早茶三点三有下午茶晚市都有夜茶而且渐渐不区形式唔再限于一定要上茶楼简简单单一盅两件就满足所以点心专卖店愈开愈多今日我就去龙点心叹个夜茶佢地推出左个以中国各地美食元素作灵感嘅寻龙记烧卖拼盘一次过可以试到六款非一般口味嘅烧卖1️⃣香辣鸡软骨烧卖2️⃣卤水鹌鹑蛋烧卖3️⃣金蚝发菜烧卖4️⃣油鸡枞菌黑毛猪烧卖5️⃣十年陈皮牛肉烧卖6️⃣黄椒酱龙利鱼烧卖只只味道都好吸引但因为要同男朋友分每人只可以试三种味我尤其钟意黄椒酱龙利鱼烧卖个黄椒酱香香辣辣好特别龙利鱼又滑溜男朋友话金蚝发菜烧卖都好食金蚝肉厚味浓有少少食团年饭嘅错觉😂呢个烧卖拼盘系烧卖狂想曲系列嘅新品限时发售㗎想试就要快啲去食喇~肉松马拉糕佢呢度个马拉糕同样有创意面上加左肉松增加口感而糕体入面仲有合桃碎为平时松松软软嘅马拉糕来个变奏蟹粉菠菜香蟹饺颜色鲜艳诱人内𥚃蟹粉爆多所以蟹味特浓章鱼肉饼饭呢个好好味肉饼松软唔死实最正系章鱼切成碎粒香味倍增之余唔会食到章鱼干硬嘅口感👍👍拉丝菠萝包将芝士酿入无菠萝嘅菠萝包中成为拉丝菠萝包原来芝士味同菠萝包又几夹㗎㖞~传统得黎有啲新意豆腐布丁豆味香浓布丁嫩滑最喜欢布丁上面嘅山楂碎微微酸好开胃传统美味饮夜茶
饮茶真系同香港人密不可分

金蚝肉厚味浓
有少少食团年饭嘅错觉😂

呢个烧卖拼盘系烧卖狂想曲系列嘅新品
限时发售㗎
想试就要快啲去食喇~

肉松马拉糕

唔会食到章鱼干硬嘅口感👍👍

拉丝菠萝包
将芝士酿入无菠萝嘅菠萝包中
成为拉丝菠萝包
原来芝士味同菠萝包又几夹㗎㖞~
传统得黎有啲新意

豆腐布丁