2018-06-24 1231 浏览
泰式海蓝鸡饭 配香茅青柠水 ($50)评分:8/10.新开咗无耐嘅海南鸡餐厅,比新假期迅速报导咗~Logo + 门面颜色用蓝色真系会令人联想起电器铺,😅 铺面好唔显眼佢哋嘅海南鸡系预先已经包装好成一盒盒,有埋环保袋成袋俾你攞走。由落单俾钱到行出店面唔晒3分钟,好快捷~😁 宣称采用水门海南鸡做食材,佢嘅鸡肉似乎系用鸡髀多,唔算话啖啖肉但每旧都超嫩滑😋 其实可以话后分唔清究竟系鸡胸定鸡髀因为一样咁滑。但系重点要赞嘅一定系个饭!!! 😀 偏向白色冇望落好平凡,但食落湿度岩岩好,好软熟同埋好入味,好食过唔少餐厅。认真个饭杀晒青色水冇谂过真系酸到有阵涩味😂 我其实已经系劲钟意食酸嘢平时会攞住个柠队个啲人 😂 但都觉得重口味
泰式海蓝鸡饭 配香茅青柠水 ($50)
评分:8/10.

新开咗无耐嘅海南鸡餐厅,比新假期迅速报导咗