2016-08-05 122 浏览
同幾個女仔朋友食完飯後, 有人建議轉下場, 於是我地一班女仔就選擇去嘆個甜品, 飲杯COCKTAIL 放鬆一下.Sour Apple ($88)個人非常喜歡吃 “酸”, 所以呢款沙冰甚得我喜愛. 細小結晶的冰沙食落口感好細緻好棉,入口即溶, 唔會咬到一粒粒的小冰粒, 聽講係加入左溶化的棉花糖一齊整的關係. 味道酸酸甜甜略帶有淡淡的薑味, 在炎熱的夏天令人精神為之一振. 配上紅卜卜的士多啤梨, 更為吸引. RASPCHOCO MARTINI ($148)淺紅色的一杯COCKTAIL, 面層灑上可可粉&椰絲(好估係)作裝飾, 再配搭心型的竹籤拮住粒紅莓, 整體的顏色和配搭都十分吸引和浪漫, 一睇就知呢杯COCKTAIL係專為女士而設. 主要由RaspberryVodka, Cointreau, Mint Liqueur 和 Coco Liqueur所調制, 再加Cranberry& Pineapple Juice. 入口味道相比較甜而且有非常濃郁的莓果香味, 較易入口, 都幾啱女士的口味.
Sour Apple ($88)
RASPCHOCO MARTINI ($148)

宵夜