2018-08-17
因為食完晚餐之後非常唔夠飽,所以決定再去食甜品。沙田無咩糖水舖係好食,所以我地就轉戰左去大圍喇。我原先都試過佢係旺角既all day breakfast架喇,都係好好食,所以今次對佢既甜品都幾有信心,好彩無失望!叫左個期間限定鑊仔蜜糖多士$59。同平時果d蜜糖多士唔一樣,佢裡面唔係一條條既面包,而係加左吉士,我d朋友對佢讚不絕口,話好特別好好味,但我個人對吉士就還好,所以我多數都係食外面個層xd之後仲有個士多啤梨waffle, 呢個就係好基本既,但係好好食,可能係因為夠熱,加上大家都肚餓,所以清多好快啊!最後我地仲叫左個金莎榛子pancake(好似係呢個名!?), 呢個又係好特別,個pancake皮都真係唔錯,內裡朱古架醬都好多,但係又唔會太甜,幾好。我地仲見到隔離枱食burger, pasta都好大份,賣相不錯,而且睇過menu,價錢都唔貴。如果有機會,下次都想黎試下正餐,相信都唔會令人失望。另外,員工既服務態度好好。我地問佢野都唔會話我地煩,同埋有次我地其中一個friend問我地兩個有無tissue, 點知我地未搵到出黎,個員工就比左佢,果下真係覺得好sweet.