是日晚上工作至8點幾,帶著疲累身軀來到觀塘,與同乾到了apm Table 18 試試,不就不知,table 18 同樣都是景樂集團旗下品牌,集團式經營最好就是產品質素夠穩定,與友人商議後點了一個海鮮肉食拼盤、忌廉意粉及蘋果沙律😚😚😚同事與我都是肉食獸,吃得盡情,眼見上枱龐大既海鮮份量、大大塊牛扒、雞扒、豬扒、薯條🍟,而令我最欣賞既就係燒蒜頭,不是每一間西餐廳都會對煎蒜頭配菜有要求,甚至試過有餐廳求其煎就算,table 18完全沒有令我失望,海鮮大蝦大大隻無雪味,牛扒7成熟肉質嫩滑,薯條係粗薯,同時配上茄汁及燒汁,非常細心😚😚😚除左肉食,同時點了忌廉扁意粉,忌廉汁濃郁,另個人略嫌汁醬太少,雖然意粉夠煙韌但汁醬不多,令口感相對乾身。最近特別要提提蘋果沙律,原以為是蘋果肉混合沙律,但上枱發現是原個蘋果切片加焦糖醬,賣相非常靚,$68價錢相對貴🤫🤫整體食物質素中高,值得再食😊😊