2019-09-04
幸福是什麼?每個人的定義都唔一樣,可能好簡單也可能好難,當下的你,感到幸福嗎?或許某d氣氛令人不太快樂,生活的壓力令人透唔到氣,但都希望可以同身邊的人互相打氣,互嗌加油!好好食餐飯,食飽之後重新出發。呢一日,我們遇到幸福鳥,和式鳥居⛩️祈福的裝修以及親切的服務態度令心情好起來,食飯也是舒緩壓力的最好方法之一。餐廳分為吧台區同餐枱區,如果坐吧枱就可以睇住師傅料理,視覺上都好享受。祈福牆上有好多許願牌,心意滿滿,好窩心。中午時間,除左可以揀餐牌上各種野食,仲可以揀午餐定食,配有特濃味噌湯同野菜田園沙律,都可以加配野飲。我地點左一份幸福串燒丼,有四串串燒,分別系燒秋葵,大蔥雞肉串,雞髀肉串,免治軟骨雞肉串,和式定食好豐富,溫泉蛋好療癒,口感超級正,最鐘意燒汁淋飯,好惹味。雞肉嫩滑,燒得好入味,豐富夠送飯。另一個餐系鹽燒鮭魚定食,一大舊三文魚,用料上等,擠檸檬汁調味,更惹味。燒鰻魚,肉質juice,燒汁入味,肉厚厚口感佳。真系超級滿足。
祈福牆上有好多許願牌,心意滿滿,好窩心。
雞肉嫩滑,燒得好入味,豐富夠送飯。