收工出尖沙咀本身食韩国嘢,点知路过见到附近呢间餐厅门口餐牌有1蚊鸡煲被吸引,所以同朋友二话不说就入咗去拎位每个人消费150蚊就可以优惠价换购1蚊嘅猪骨煲、鸡煲、花胶鸡煲或者椰子鸡煲一款,我哋拣咗鸡煲,辣度有得拣,由于朋友唔太食得辣,所以叫左BB辣川味鸡煲店员会帮手煮个鸡煲,好快搞掂就食得,一打开香喷喷,阵阵辣香同芫荽香攻到我鼻,鸡件肉大细适中,肉质嫩滑,完全一啲干嚡感都无,愈食愈惹味同超级香,最后我哋全清食到一件都冇剩🤣另外我地仲叫左几款串烧,其中叫左依个招牌金银蒜蓉烧茄子,辣度拣左小辣啱啱好,蒜蓉味好浓郁,茄子肉好大条,孜然粉香味夹杂其中,超惹味海鲜大咖好多款海鲜都齐哂,有广岛蚝、海虾、青口、斑片、龙虾、软壳蟹、大元贝、大连鲍鱼、蛏子、美国小龙虾等等,全部海鲜都好新鲜,食落口感弹牙兼爽口汤底下面仲有大豆芽、旺菜、莲藕片同萝卜片,煮到咁上下索晒海鲜既鲜味,好入味,一个人二百几都几抵食,两位起就食到,钟意食海鲜嘅人必叫

川味鸡煲

海鲜大咖