一向對食都有1定講究既我,今日就同男朋友到呢間新開張既鼎泰豐試味喇..裝修得好靚呀^^,全場既服務員都有禮貌,聽得出有好多女服務員都係台灣人,((((個個女仔都好靚我都引唔住要望望hehe)))一坐低就叫左小籠包,鮮肉包同埋擔擔面..小籠包d皮真係好薄點整都唔穿既,湯又夠多!!同尖沙咀既味一樣~**值得一提**數下每隻真係有18摺以上既!最驚喜就係當開蓋果一刻我見到既唔係6隻小籠包...而係6粒漲到想爆既波波@.@"真係視覺效果爆分!鮮肉包就同之前食過既一樣,個人印像鼎泰豐d包賣相最靚就係尖沙咀果間,而擔擔面就好似比較大碗,面既口感彈牙!但係都要來多碗先夠我地食>.<""最後叫多個甜品,杏仁豆腐~非常好味!杏仁味清~口感好滑總結: 去過台灣總店食...原來香港既仲好味!!等菜時可以就睇下d靚仔靚女腳務員,又可以同佢地影相haha
一坐低就叫左小籠包,鮮肉包同埋擔擔面..
最後叫多個甜品,杏仁豆腐~非常好味!杏仁味清~口感好滑

總結: 去過台灣總店食...原來香港既仲好味!!
等菜時可以就睇下d靚仔靚女腳務員,又可以同佢地影相haha
2009-12-30