2018-06-06 56 浏览
同老公放工後行果欄,見價錢都唔平,兩手空空去揾食,行返落旺角方向,被澳門仔火鍋串燒專門店門外張易拉架及poster吸引住,大大鍋花膠雞煲好靚咁,仲要二百幾蚊任食任飲,見老公近來無乜精神,一於入去補補佢。兩小時任食放題,分三個餐,價錢差得唔多,我哋緊係要花膠雞煲+八鮮盤+特級安格斯牛肉;先嚟兩小碟雲耳青瓜做餐前小食,雲耳有D鹹,青瓜味道啱啱好,攞埋嘢飮及醬油,鍋花膠雞煲就到,每人先飲兩大碗花膠湯,無加味精真材實料,食埋花膠及鮮螺頭,又甜又補,侍應叫我地隻雞煲耐啲,食咗配料先,但我哋見隻雞好新鮮,所以都係分解左嚟食,絕對冇後悔先食隻雞,因為隻雞實在鮮甜又香雞味,肉質夠結實好似走地雞咁;八鮮盤,上枱後侍應先至加水落乾冰,即刻八鮮變八仙,好貼題,向外邊放題,D蟹通常唔新鮮兼肉梅,此間嘅蟹簡直喜出望外,肉實膏多並香,其它貝殼類都係👍🏼之選,此盤八鮮已值回票價;任叫系列嘅材料我覺得都唔馬虎,隻海蝦一定要講,你哋睇你哋睇,隻海蝦三支尾都可完整剝殼,正因夠大隻及新鮮,食落係有蝦味㗎,可惜我食個花膠雞煲及八鮮盤已經九成飽,不能encore 超甜海蝦😭,而香濃安格斯牛肉,都只能吃一舊咋;另外like 左佢

另外like 左佢哋Facebook 可免費獲贈一碟椒鹽炸豆腐,老公食唔停口,好快KO左😋