2022-07-11
琴日睇YouTube 介紹大圍美食,先得知屋企附近開咗呢間馬來西亞餐廳🍴趁放假同媽媽去試試。肉骨茶(豬手仔)$56餐廳肉骨茶是無限任添,如同我一樣只為飲湯,可以平平地揀一款餸的。肉骨茶藥材味唔會太重甜甜地,好啱用黎解辣😆😆豬手仔煮得夠腍,配埋馬來西亞地道嘅黑豉油更美味🤤🤤咖哩喇沙$78喇沙最重要係個湯底🍲勁濃郁嘅咖哩湯🤤🤤帶有少少椰香。食材都相當豐富,麵底可揀油麵,米粉,滲滲 (米粉加油麵),米線或老鼠粉。我揀咗滲慘,米粉吸收晒湯汁,好惹味,相對下油麵就無乜味。愈食愈辣,對於我來講太辣🥵🥵好彩有任飲肉骨茶🫢🫢魚仔醬啦啦$48啦啦即是蜆,蜆肉飽滿,味道鮮甜,魚仔醬的確惹味,有啲似XO醬嘅感覺。愛他愛他(3件)$38馬來西亞傳統美食,魚肉茸混合各種香料,用香蕉葉包住再烤。薄薄一條,食落好腍,口感唔係我想像中咁🙈有少少魚味,只能說唔係我杯茶😆😆整體來講餐廳食物質素唔錯,建議想食嘅朋友早啲嚟,我12點到等兩張枱入得,離開嘅時候已經大排長龍。
肉骨茶(豬手仔)$56
肉骨茶藥材味唔會太重甜甜地,好啱用黎解辣😆😆
豬手仔煮得夠腍,配埋馬來西亞地道嘅黑豉油更美味🤤🤤
咖哩喇沙$78
我揀咗滲慘,米粉吸收晒湯汁,好惹味,相對下油麵就無乜味。
愈食愈辣,對於我來講太辣🥵🥵好彩有任飲肉骨茶🫢🫢
魚仔醬啦啦$48
愛他愛他(3件)$38
馬來西亞傳統美食,魚肉茸混合各種香料,用香蕉葉包住再烤。