2018-03-24 74 浏览
星期日出左尖沙咀行,行到咁上下又要煩惱食乜好,因為聽日又要返工,都想近近地係尖沙咀食個飯之後就返屋企抖下啦,廢事周圍走去第二度食野。 雖然成日黎尖沙咀,不過一諗起食野依然唔知食咩好。但今次記得個Friend Facebook Post左個好大盤既海鮮,即刻上返佢Facebook搵,原來個大盤好海鮮就係泰燒遙既燒遙海中寶~ 上到去咩都唔洗講,我地衝住呢個海中寶而黎,梗係點返一個啦。呢個海中寶有分冷盤同熱盤,而熱盤就係冬蔭功湯底的。而我地所揀既就係冷盤個款,呢個海中寶3-4人食,其實都驚自己眼闊肚窄,所以一黎到淨係點左呢個先,睇睇情況到時加單啦必要時。 真係好好彩(我指我地冇嗌其他野),因為其實真係好大盤。入面咩都有,隔離枱一見到我地呢個海中寶,雙眼都閃閃發光咁呀哈哈!海中寶入面有大蝦、蟶子、青口、扇貝、仲有蛋添,好豐富呀!影完相,我地3個就唔客氣,開動了~ 原來海鮮下面仲有D金邊粉,所以唔怕食唔飽呢!我見到周圍幾乎張張枱都有海鮮,原來而家做緊個$99既海鮮Promotion~不過我地實在太飽,食完個海中寶已經食唔落,所以都係嗌左少少串燒就埋單走人lu~ 丫~仲有個擲骰仔game, 擲中指

丫~仲有個擲骰仔game, 擲中指定嘅就有禮物送,我哋中左支 House wine 呀yeah! 咁樣就成為左我地下次約出黎嘅飯局啦!