2008-12-03 4 浏览
差不多有一年無食過Triple O's , 要記都記唔起點解會咁耐?只係覺得時間過得好快, 這一年裡快速地成長, 應該要去體驗和接受更多新事物, 但耐不耐腦裡會閃過想起某些舊事情, 然後好想和老公一起重溫回味 近期一直想重溫IFC的Triple O's , 奈何中環太多引誘, 每次都告吹 因為上星期六要去圓方, 途經海港城, 今次下定決心, 向Triple O's 出發 可是地點時間都選擇錯誤, 星期六的海港城超多人, 晚飯時間Food Court人更多, 所以等咗好耐都無位, 差點又再一次放棄Triple O's 了 雖然堅持始終係有回報, 可是當中的代價可能好大, 食飯好似打仗咁, 何苦呢? Triple O's combo 差不多貴過對面的Burger King Set 近一倍, 可是地方大小, 環境和坐位數目却與Burger King 成反比, 總是覺得這兩間坐落於廣東道的漢堡店位置好像錯配了雖則對海港城裡Triple O's 的環境頗有微言, 可是對其食物質素, 味道還是頗欣賞的我最喜歡Triple O's Chocolate milkshake, 我覺得比澳洲飲過的thic

總是覺得這兩間坐落於廣東道的漢堡店位置好像錯配了

我最喜歡Triple O's Chocolate milkshake, 我覺得比澳洲飲過的thickshake更可口
Mushroom Burger 亦是我的首選, 喜愛它的鮮濃蘑菇味而且份量極多,
但最討厭的是$66一個combo, 但竟然是沒有芝士的

要食還要加多$10, 一塊芝士需要$10咁貴嗎?
老公喜歡烟肉芝士, BC Burger 理所當然成為老公的首選,
我試咗一啖, 烟肉味好重, 芝士好香, 但好像略乾,
我本身唔鍾意烟肉, 當然會覺得Mushroom Burger好味啲啦

我不太喜歡這裡的薯條, 雖然已經是厚切, 但唔脆亦唔夠鹹,
暫時仲未搵到一間好食過澳洲Red Rooster,
佢啲薯條新鮮炸起, 厚切加雞鹽, 味道一流,
可惜香港無Red Rooster
如果有, 老公肯定好開心

我只想吃個快餐, 可是這餐飯却用了我們很多時間, 亦差一點令我去唔到圓方,
雖然最後都能順利到圓方, 可是在圓方裡逗留的時間却要縮短了很多, 有少少唔開心呢!!!
可是我亦應該為我的任性而付上責任的

Chocolate milkshake