2020-12-04
上網見到食評都唔錯,所以去試吓。雖然今次啲嘢食唔係全部都好食,但我會再食,但係就唔會點餐,會逐樣嘢叫,應該會吸引啲。另外少少提議給店員,因為我點了一個2人餐,食物都不少,但是,職員全部一次過上菜,一定係食唔切,所有食品一次過放喺張枱度,建議可以逐樣上菜。前菜,款式都比較多,大部份都係任食嘅蘿蔔牛舌蘿蔔及牛舌很入味,但是牛舌略嫌少了一點燒肉拼盤有四款部位加五花肉基本上牛肉幾款都合格,一如既往,放埋一齊都係分唔到邊一個部位,建議放一啲小牌子,介紹下另外五花肉係值得推介,因為脂肪均勻,雖然很肥膩,但容易入口加$95和牛西冷呢個會有職員幫忙燒,每面燒幾十秒都ok,燒完會放係一舊飯上面一齊食,入口即溶,推介醬油蟹加$285嗌咗一份醬油蟹,老實講呢個價錢唔吸引,因為只有一隻,大小亦偏細隻同埋味道一般,蟹膏鮮甜,但係蟹肉就麻麻地紅蝦配大墨魚紅蝦非常黐住D蝦殼,但係味都唔錯墨魚冇乜味道,但係爽口另外加咗一份豬皮,豬皮係醃咗嘅,個味道略嫌有少少鹹,但口感非常好
前菜
前菜,款式都比較多,大部份都係任食嘅
大醬蘿蔔牛舌
蘿蔔及牛舌很入味,但是牛舌略嫌少了一點
四款部位配黑毛豬
有四款部位加五花肉
另外五花肉係值得推介,因為脂肪均勻,雖然很肥膩,但容易入口
和牛西冷
和牛西冷
大醬油蟹
醬油蟹
同埋味道一般,蟹膏鮮甜,但係蟹肉就麻麻地
紅蝦配墨魚
紅蝦配大墨魚
紅蝦非常黐住D蝦殼,但係味都唔錯
墨魚冇乜味道,但係爽口
豬皮