2022-01-01
樂富十三少,行過嚟食個lunch(*☻-☻*)今次叫咗二人滋味套餐 ,$338 有酸菜魚、一個主菜、一個小菜、兩碗白飯,仲可以加$28加個紅糖糍粑做甜品💓(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 環境乾淨,座位舒適,坐得好舒服😊❣️#十三少酸菜魚呢度主打酸菜魚~ 標榜魚湯係新鮮即日熬製,酸菜魚都好大塊,酸味十足,不過配菜就唔係好多,萵筍只係得3塊😅 之前食過都唔係咁少😅 ❣#涼拌青瓜整體感覺好Fresh ,口感冰冰涼涼~ 但就冇咩調味~❣#麻婆豆腐唔係一般港式嘅麻婆豆腐,味道比較特別,有少少似四川個種風味,值得一讚嘅係,豆腐選材用咗滑豆腐,口感超級嫩滑,有入口即溶嘅感覺。❣️#紅糖糍粑口感煙煙韌韌 ,仲配有醬汁 甜甜地,係幾好食嘅甜品。🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🐷味 道 : 🌕🌕🌕🌗🏠環 境 : 🌕🌕🌕🌕🌕💰抵 食 : 🌕🌕🌕🌕🌗‼️性價比 : 🌕🌕🌕🌕😊服 務 : 🌕🌕🌕🌕🌗(最高為 5)-❣️整體評分 👉🏻 8/10-📍十三少 (樂富)樂富聯合道198號樂富廣場1樓1211號舖🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
❣️#十三少酸菜魚
❣#涼拌青瓜
整體感覺好Fresh ,口感冰冰涼涼~ 但就冇咩調味~
❣#麻婆豆腐
❣️#紅糖糍粑
口感煙煙韌韌 ,仲配有醬汁 甜甜地,係幾好食嘅甜品。
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
🐷味 道 : 🌕🌕🌕🌗
🏠環 境 : 🌕🌕🌕🌕🌕
💰抵 食 : 🌕🌕🌕🌕🌗
‼️性價比 : 🌕🌕🌕🌕
😊服 務 : 🌕🌕🌕🌕🌗
(最高為 5)
❣️整體評分 👉🏻 8/10
📍十三少 (樂富)
樂富聯合道198號樂富廣場1樓1211號舖
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺