2017-05-01
好耐都冇試過星期六咁早起身出去嘆午餐,難得女友大人今日去尖沙咀晨運我女朋友出名識飲識食,一早就帶咗我來諾士佛台,環境清靜仲有個大玻璃窗,果然坐得好舒服,成個人都好放鬆.坐低見到餐牌有六道菜,都係大概$200多啲,咁嘅環境好抵食!首先上前菜已經嚇我一跳,賣相已經好好,仲要有好多金箔,又有帶子刺身夠晒新鮮好味。前菜已經令我喜出望外。第二道菜有勁大隻嘅甜蝦刺身,有新鮮嘅三文魚同埋海魚,果然係有質素嘅料理,時間等耐D都值得食咗一個鐘都未到主菜,因為仲有天婦羅呀!新鮮炸出來的蝦特別好味。就連味增湯都有大大隻蜆,有得飲有得食。已經差不多有一半飽,我的主菜魔鬼魚上場,之前喺星加坡食過,但係就係酥炸烹調,未試過炆煮方式魚肉本身好鮮嫩,炆得好入味到最後仲有甜品同埋 drink, 都見到和果子花了一番心機
就連味增湯都有大大隻蜆,有得飲有得食。
到最後仲有甜品同埋 drink, 都見到和果子花了一番心機