2019-05-26 42 浏览
朋友同我都好中意食麻辣鍋,佢成日都話好想去成都老碼頭火鍋,所以我就book咗晚飯時間圓一圓佢心願。一去到就俾呢個咁有霸氣嘅入口震住😂好有型!入面有醬料區,可以根據自己口味調味!鐘意食重口味嘅我地,就緊係落好多葱茜蒜🤤再加食麻辣鍋最緊要嘅麻油。麻油+蒜泥+莞茜,真係好香好香。勁正!因為呢個星期打咗好多日邊爐,所以我地想要一邊係清啲嘅湯底。嗰staff聽到我地咁講,就即刻推介我地叫純天然椰子湯。另一個就緊係叫成都原味麻辣。淨係見到通紅顏色就令人熱血沸騰 🔥🔥麻辣湯底叫咗小辣,味道令人容易接受,好香。而且佢地嘅湯底辣得黎可以保留到食材味道,唔會掩蓋食物原本嘅香味。椰子湯令人驚喜,勁到清甜,仲有好多椰子🥥!我地兩個女仔其實勁大食😂叫咗好多好多嘢食!打邊爐點少得牛,我地叫咗日本A4牛肩胛。肩胛肉好嫩又有彈性,而且肉味濃!好正!麻辣鍋必叫鮮毛肚!毛肚煮咗八秒口感勁佳,嫩脆,爽口化渣!見好多人都推介筷子牛,就一定要試下啦!牛肉係處理過,好入味,就算煮幾耐都可以保持到好嫩滑同爽口。西洋菜手工餃子餃子皮薄,料多,淡淡嘅西洋菜味,混入豬肉特別夾,而肉汁豐盈!老友鬼鬼就係油炸鬼加墨魚滑!油炸鬼吸哂啲湯,好正
一去到就俾呢個咁有霸氣嘅入口震住😂好有型!

入面有醬料區,可以根據自己口味調味!

我地兩個女仔其實勁大食😂叫咗好多好多嘢食!

打邊爐點少得牛,我地叫咗日本A4牛肩胛。

肩胛肉好嫩又有彈性,而且肉味濃!好正!

麻辣鍋必叫鮮毛肚!

毛肚煮咗八秒口感勁佳,嫩脆,爽口化渣!

見好多人都推介筷子牛,就一定要試下啦!

牛肉係處理過,好入味,就算煮幾耐都可以保持到好嫩滑同爽口。

西洋菜手工餃子

老友鬼鬼

就係油炸鬼加墨魚滑!油炸鬼吸哂啲湯,好正!墨魚滑好彈牙,好滑!

貴州蕨根粉絲
真係唔係度度都有得食!本身蕨根味道唔濃 多數用嚟做涼拌,冇諗過用黎打邊爐。估唔到老碼頭麻辣湯底煮過嘅蕨根同佢都可以咁夾!

整體來說,食物對得起價錢!