2017-09-29 112 浏览
表弟仲有幾日就返外國啦, 前幾日食左次蒸海鮮食到佢意猶未盡問我仲有冇好食既海鮮帶佢去食, 因為佢酒店係荃灣, 所以今次帶佢黎我之前食過幾好食既阿爺粥品涮涮鍋開餐識叫既一定叫SET, 咁抵食好多我幾LIKE阿爺既D個筷子設計, 衛生得黎, 又唔會咁唔環保粥品D個粥其實冇咩花巧野, 未淥野食之前試過其實同一般白粥冇咩分別,但係待應教我地淥完海鮮食一次粥, 食完, 落新粥, 淥完肉, 再食, 食所有粥都可以加少少調左味既生菜落去, 待應教咁好食D海鮮粥真係不得之了, 多寶魚甜係人都知, 仲有其他海鮮既精華, 回味無窮;而肉粥就無想像中咁多油, 有肉味得黎幾甜, 我真係唔知點解D間阿爺既粥底既粥係特別好食海鮮主食D個SET有齊晒魚, 蝦, 蟹, 貴妃蚌, 沙白, 蜆, 應有盡有, 而且都幾新鮮下, 我最LIKE係蝦, 又大隻, 又爽, 又唔梅, 我搶埋表弟果隻食除主食外, 另外可以叫五樣野, 我地食左待應介紹既四樣野, 另外我想食菜, 所以叫左娃娃菜表弟見到響鈴, 真係嘩左一聲, 佢話未見過D樣野, D個響鈴係即叫即炸既, 索D粥真係不得之了, 佢鐘意到食左三條, 我同佢講係D間先咁好食, 比
表弟仲有幾日就返外國啦, 前幾日食左次蒸海鮮食到佢意猶未盡

問我仲有冇好食既海鮮帶佢去食,

識叫既一定叫SET, 咁抵食好多

粥品

食所有粥都可以加少少調左味既生菜落去, 待應教咁好食D

海鮮主食

, 索D粥真係不得之了, 佢鐘意到食左三條, 我同佢講係D間先咁好食, 比你食返係街邊買果D你應該會有二個反應

而牛肉都幾高質, 幾有牛味;豬肉丸幾特別, 係有午餐肉係入面既

APPLE CIDER
另外D個APPLE CINDER做緊特價, $38ONLY, 幾抵飲

我地唔洗轉放題都夠食, D餐再次食到我地兩個滿肚腸肥, 表弟話外國邊有咁多好野食呀, 香港美食之稱真係無改錯
2017-09-28