2016-11-10 309 浏览
事隔三個月,突然懷念起烤魚,就約埋朋友再去食過。都係食返少骨稔魚,唔同既係今次試左中辣,天氣凍ma,食得辣啲個人都暖啲。魚同上次一樣咁滑,同吸收左湯底既辣味,就變得好惹味。 一條魚,兩個人,好快就將佢連肉帶皮咁清走哂。雖然少骨會貴少少,但就可以開懷大食,係比得過差啲唔記得講,就係一定要叫飯,咁好既醬汁係唔可以浪費!另外我地仲加左荀做配料,好滑溜溜同爽脆可以平衡返油膩感,幾好食另外仲叫左個卤水拼盤,友人好鍾意,特別係鴨舌,真係我唔開口叫佢留返比我,就一D都無原來係點七味粉食,都係第一次試我個人最喜愛就係牛展,卥得入味,質感都好爽口而整體4樣卥水水平都唔差,係有少少估佢唔到全部都比我地兩個女仔,風捲殘雲咁掃哂
事隔三個月,突然懷念起烤魚,就約埋朋友再去食過。

2016-11-02