2020-12-07 2501 浏览
依家嘅假期,除左留家還是留家,疫情下,防疫要做到足,但總有身痕時候,對於Cova係情有獨鍾,特別係東薈城店,所以清大假都會去食個lunch!放假唔好同人爭lunch time時間,已經大約點半先去食,但都係滿座,好彩仲有一張檯,隨後walk in顧客就要等一等喇。呢到D set lunch 由百幾至二百幾不等,其實以百幾蚊個lunch黎講,有湯/沙律、麵包、頭盆、主食及茶,另外加錢可以食埋甜品!真係唔算貴。今次點左個蟹肉牛油果意粉及露筍意大利飯!呢到首先個麵包籃有三款麵包及餅乾,熱辣辣時真係好脆口,配上牛油,唔使點餐湯都已經滿足,有時佢地仲會問要唔要refill,想要的,不妨直說唔好客氣餐湯夠creamy,再食埋帶咸香parma ham同清甜哈密瓜,其實都少少飽!主食的蟹肉意粉唔好睇佢細細碟咁,但佢本身好多蟹肉夠creamy,配上軟硬度適中意粉,又講句,好味入到黎食飯你係冇辦法抗拒加錢食甜品,口里說飽,但那邊又搵侍應落單⋯⋯加甜品,對於係tiramisu忠粉的我,每次都食佢先滿足! 滑餐茶主張飲佢地signature chocolate,香濃,我覺得好飲過咖啡!遠遠都要走到去東薈呢間c
今次點左個蟹肉牛油果意粉及露筍意大利飯!

遠遠都要走到去東薈呢間cova,因為佢地服務真係好好,特別叫ANN的staff,每次見到佢都係好開心咁招呼你,樂意同佢傾下計,今次佢仲講左我地食雪糕!果個開心果味雪糕,原來又係勁好味,食落去好有過年食緊開心果味道,一流!
雖然呢到遠,但食得開心,好樂意再去幫趁