2019-12-05
天氣凍最岩就係去打個邊爐, 有朋友話有間食卜卜蜆的就去試下啦~餐廳內都幾多卜卜蜆鍋的配搭, 個職員見我們一枱4個女仔就推介左胡椒湯俾我們,話會比較暖身~一上枱職員就話蜆鍋有3斤蜆, 我們已經雙眼發光~D蜆都滾得幾快, 配埋豉油都食得出幾新鮮!個胡椒雞湯湯底好香胡椒味, 一邊食蜆,一邊飲湯好快個身就暖晒~一邊食蜆,一邊就畫其他火鍋料~有個好中意食牛的朋友就叫左個A4和牛(肩胛肉), 因為職員話係入口即化~另外再叫左黑豚肉, 白鱔, 手打鮮蝦丸,水餃同黃金響玲唔係講笑~和牛一上枱我地又"哇"左出黎~雪花紋真係好靚, 不過都有幾塊牛都有幾大面積的脂肪, 食落口仲可以嚼多兩啖先完全化~相比較下, 我覺得黑豚肉真係好食D~軟淑有肉味; 白鱔片係脆肉鯇, 肉滑皮脆!蝦丸食得出係用鮮蝦打出黎, 裡面仲係芝士融心~好邪惡呀!!!!如果你中意食咸蛋黃~我覺得都可以試下嗌D"黃金"小食, 今次我地就嗌左黃金響鈴,配搭係幾得意~我覺得職員態度都幾好,可能因為我地早去到啦,未有好多客,職員 會主動講解下D鍋呀, 建議下我地有咩好食咁~
一上枱職員就話蜆鍋有3斤蜆, 我們已經雙眼發光~
D蜆都滾得幾快, 配埋豉油都食得出幾新鮮!
胡椒雞汁卜卜蜆
一邊食蜆,一邊就畫其他火鍋料~
另外再叫左黑豚肉, 白鱔, 手打鮮蝦丸,水餃同黃金響玲
黑豚肉+白鱔片
手打鮮蝦丸+水餃