-今日本身一直都胃痛😔,唔係太舒服, 但晏晝又約咗個客係尖沙咀傾嘢。 直接放工諗住求其食啲嘢就返屋企休息😴。 行過見到對面馬路有間泰國🇨🇷嘢, 就清清地食碗粉喇。坐位幾舒服有卡位,亦都有圓枱。頂級美國肥牛🐂清湯金邊粉($68)有肥牛、魚蛋、白蘿蔔、豬潤、秋葵、通菜,再加上好香嘅清湯, 金邊粉分量又夠多。 畀著平時嘅我一定會揀辣嘅湯底, 原來清湯都別有一番風味😋。黑豚肉🐖冬陰功湯河粉($68)同事話冬陰功好有泰式嘅感覺,非常正宗。 有蝦🦐、蟹柳、青口、豬肉。小插曲: 侍應好細心咁,見我朋友仔碗湯畀佢飲哂,主動咁添咗一碗熱辣辣嘅冬陰功湯出嚟添加。 係愛呀!!泰式炸蝦餅($38)原來唔止有蝦餅,仲有幾塊蝦片。泰式特色糕點拼盤($38)[泰式椰汁糕(3件)+ 泰式千層糕(3件)]個人嚟講都幾鍾意泰式甜品,覺得甜而不膩, 煙煙靭靭,又有咬口。椰汁糕、千層糕, 呢2款我都好鍾意。 原來千層糕有熱食嘅,暖暖哋,更加煙靭。我諗🤔甜品應該可以為我嘅胃痛,帶嚟少少舒緩嘅作用嘅😜。泰國樽裝梳打水($15)==========泰濃麵 尖沙咀樂道地7A鋪

坐位幾舒服有卡位,亦都有圓枱。

頂級美國肥牛🐂清湯金邊粉($68)

黑豚肉🐖冬陰功湯河粉($68)

泰式炸蝦餅($38)
原來唔止有蝦餅,仲有幾塊蝦片。

泰式特色糕點拼盤($38)
[泰式椰汁糕(3件)+ 泰式千層糕(3件)]

我諗🤔甜品應該可以為我嘅胃痛,帶嚟少少舒緩嘅作用嘅😜。

泰國樽裝梳打水($15)

==========

泰濃麵