諗住生日食餐飯,行下海邊,坐出面都唔熱嘅,只是大風到枱枱紙巾毛巾包裝袋周圍飛🤣🤣🤣咁都冇乜嘢嘅,諗住食下風景都掋啦,睇到180度海景。成個套餐睇落好多,食落一般,好滯。。係夾硬食。第一次見「沙白」刺身🧐唔差嘅,冇乜味,又冇乜肉,生蠔幾鮮甜,龍蝦就一般水準「俾個把較剪,勁難剪」泰式辣汁「綠色」同所有海鮮都好夾,係紅酒醋「好似油個碟」唔知點講😅同樣樣嘢都唔係咁夾。之後上咗個炸蝦,不得不說係勁咸,咸到兩個人都飲咗成杯水⋯個鵝肝多士就凍過冷盤,預咗個冷冰冰嘅。龍蝦波菜湯,望落唔開胃,飲落冇味,仲好漿🥶之後上個盤牛扒,牛扒幾好食嘅,對得起呢個價錢呢個風景,個四季豆「好似話係紐西蘭嘅?」水煮,無味,本身豆嘅質感都好食,係冇味,可能前面食蝦太咸,對味覺衝擊太大😅 。生日都有講生日快樂,又幫我個蛋糕畫碟,服務幾好。(事後兩個人翻屋企3個鐘後有小小肚柯,唔知關唔關事)食風景ok,食嘢就一般

2022-10-05
庆祝纪念