2019-07-17
行到超肚餓 又熱 又曬醒起公司附近有間新餐廳 裝修新穎諗都無諗就衝左入去(係,餐牌都無睇過,見個名 我以為係台灣菜 點知原來係東南亞)諗住下午茶時段 點都會揀到野食Sorry 我真係唔太揀到🙈因為佔左半都係麵包類(我好肚餓)還有喇沙湯麵 但又辣 (個人好熱氣中)最後只揀到海南雞飯 盛惠$72定價蠻進取 但見佢會跟碟通菜同野飲 又唔想再搵過間就試一試朋友揀不到 見到隔離有「香葉肉碎煎蛋飯」問係咪午餐先有?侍應初時很堅定說這時段沒有(但隔離檯又有?!)隔離檯便出聲 同侍應講照做俾我地(原來是自己友)當時餐廳都有一半人 但原來都有唔少是自己人 應該是新開的關係野食到 餐具器皿看得出有心思【海南雞】雞-份量不多 味道尚可飯-(令我不得不寫此食評原因之一)顏色極淡 唔知係想整雞油飯定點?食落 有好大陣漂水味 我食左2啖 吃不下去我知 你新開 唔知係咪未洗淨d野 所以都無投訴見到隔離檯叫左海南雞 個飯一樣無咩郁過 更加決定唔會再食落去 費事出事就這樣 食左幾舊雞加個黑黑地既通菜再加杯凍檸茶 盛惠$72另外 朋友既「香菜肉碎煎蛋飯」味道還好的雖然$72 價格略貴 但起碼佢會飽 我都有點安慰 畢竟係我
醒起公司附近有間新餐廳 裝修新穎
諗住下午茶時段 點都會揀到野食
Sorry 我真係唔太揀到🙈
因為佔左半都係麵包類(我好肚餓)
還有喇沙湯麵 但又辣 (個人好熱氣中)
最後只揀到海南雞飯 盛惠$72
定價蠻進取 但見佢會跟碟通菜同野飲 又唔想再搵過間就試一試
隔離檯便出聲 同侍應講照做俾我地(原來是自己友)
野食到 餐具器皿看得出有心思
【海南雞】
雞-份量不多 味道尚可
食落 有好大陣漂水味 我食左2啖 吃不下去
我知 你新開 唔知係咪未洗淨d野 所以都無投訴
就這樣 食左幾舊雞加個黑黑地既通菜再加杯凍檸茶 盛惠$72
另外 朋友既「香菜肉碎煎蛋飯」味道還好的
雖然$72 價格略貴 但起碼佢會飽 我都有點安慰 畢竟係我帶佢入黎
不過彩蛋在最後。。。(令我不得不寫此食評原因之二)
送左條橡筋一齊炒會彈牙點?
Um.......我無野補充
希望食店見到呢篇野留意返啦⋯⋯