行到去ISQUARE, 一班FD唔想再食中日西, 見到魚池有大肉蟹, 又有6人餐, 2話不說就決定呢間啦!$988 另收茶芥和10%服務費, 6人SHARE都算抵食.火焰富貴蝦 - 本以為係一碟火燒蝦, 我們完完全全的錯了, 原來係蝦肉凍, 一小杯的蝦肉啫喱, 咸咸凍凍, 一大塊的蝦肉十分彈牙.花甲汁火焰蜆 - 今次真係見到火焰啦, 一大包用鍚紙包好的花甲, 放於火上燒熱, 才可以打開錫紙食.                                  花甲好大隻, 好鮮, 完全無沙, 醬汁味濃, 唔錯!菊花豆腐湯 - 名副其實, 有一朵菊花, 用豆腐切細(不切斷)的, 放在湯中盪盪下.                              豆腐好滑, 湯夠清, 唯一是菊花切得不夠幼. 濃香啤酒蟹 - 一上檯已經酒香滿滿, 原隻大肉蟹, 只係個鉗已經勁厚肉, 啤酒香味絕不遮蓋蟹肉鮮味, 反而更加凸顯了鮮味!望穿秋水的主角出場了 - 喜記正宗炒辣蟹!!又係原隻大肉蟹, 佈滿了炒得香脆的辣椒蒜蓉, 蟹蓋還有大大塊蟹膏, 十分惹味, 唔可以話好辣, 不過辣得「很過癮」, 不斷食唔停

花甲好大隻, 好鮮, 完全無沙, 醬汁味濃, 唔錯!

豆腐好滑, 湯夠清, 唯一是菊花切得不夠幼.

望穿秋水的主角出場了 - 喜記正宗炒辣蟹!!

又係原隻大肉蟹, 佈滿了炒得香脆的辣椒蒜蓉, 蟹蓋還有大大塊蟹膏, 十分惹味, 唔可以話好辣, 不過辣得「很過癮」, 不斷食唔停得口!

古法豉油鷄煲 - 唔係大大煲, 不過隻雞好嫩滑, 好入味!

濃湯雲耳鮮茄浸時蔬 - 食甘多味濃食物, 總要有一個清淡的, 帶走油膩感!

最後, 原來還有驚喜!! 鮮蟹肉蠔仔泡飯!!
泡飯內係大量的蠔仔及蟹肉!!!
仲有好多炒米, 啖啖脆卜卜!!
更驚喜係待應叫我地加埋炒辣蟹的辣椒蒜蓉, 把味道提升100倍!!! 真係無得頂呀!!!

最後有一個蕃薯糖水做終結, 完美的一餐!
题外话/补充资料: WAITER服務快手, 仲幫你拆埋蟹殼