2021-04-24
去開MegaBox行街,行到攰攰地,趁teatime搵間坐得舒服嘅餐廳食d野,同媽媽chill下😄 行行下見到有間日本風🥧梳乎厘班戟🍮店,即刻心心眼....有邊個女仔唔鐘意食甜品吖😋 坐底打開個menu選擇困難症發作,梳乎厘班戟有8款選擇😍樣樣都想試,最後選擇權交左比仔仔~佢選左士多啤梨梳乎厘班戟 ($138)一上檯嘩!爆多cream呀!大大pat嘅cream加埋梳乎厘,份量十足。Cream味道微甜好香滑,同埋梳乎厘一齊食,連糖漿都唔駛落。三件梳乎厘又大又厚,既有份量,食左又唔似食空氣,入口陣陣蛋香,我地三個人一人食一件剛剛好。 另外,仲叫左班戟芝士漢堡 ($98),用班戟代替麵包黎做面同底真係第一次試,但又出奇地夾,班戟蛋香夾雜香濃牛油味,入口質感軟軟熟熟的,比平時用麵包嘅漢堡包仲更加好食。重點來了~入面塊牛肉超厚架!Juciy之餘無雪味,牛肉打成微微略粗碎肉粒,食落更有咬感。 飲品:凍朱古力-賣相一流! 推介🍋檸檬特飲🍋-開胃解膩,酸酸甜甜,女生大愛。 食嘅時候幻想自己响日本~食完又回歸現實😝
一上檯
飲品:
凍朱古力-賣相一流!
推介🍋檸檬特飲🍋-開胃解膩,酸酸甜甜,女生大愛。
食嘅時候幻想自己响日本~食完又回歸現實😝