招聘中
月薪
$75+
时薪
2022-09-26 1233 浏览
大角咀又有新场, 一开已经日日排晒队喇。谂住夜少少无乜人等先去, 点知都系要等,好彩都唔系等左好耐,笑料系等位,系拎住个饭杓喺度等入到去坐低,环境都几舒服,暗暗地,又唔会好迫,感觉都有少少好似去左旅行咁不过留意返,店员们都系韩国人,只可以有限度英文或者国语沟通,当然, 如果阁下系想练下韩文,可能都可以一试,店员们都非常友善, 有讲有笑佢地嘅餐牌,系非常简单,主菜系只有烤猪肉套餐、烤猪皮同烤牛排骨,食肉兽嘛,梗系叫晒两款肉先啦~ 上菜前佢已经会上左一盘前菜同调味,有黑椒盐、蒜泥酱、生蒜、同类似系 Gochujang 咁嘅酱 ,仲有碗菜,菜系比一般其他餐厅用嚟包肉果啲切得细好多,呢盘野入面嘅野系可添嘅,有需要可以同店员们讲。猪来了, 分别有猪腩同猪颈肉,店员会帮我地烤埋,烤完剪开堆到满满嘅肉, 都咪话唔开心顺带一提佢个煎pan几正, 一边高一边低有个去油位,就唔会出油出得劲变左油浸烤猪跟住就嚟牛排骨喇,佢个卖相已经好讨好,手臂咁长嘅一条连骨牛先成条烤再剪开再烤,之后佢就会放喺旧骨上面,咁就唔会overcook啦最后仲试埋佢个 鸡蛋羹 ,系类似平时食韩烧炉边烧果种芝士粟米蛋, 唔好畀个「

烤猪肉套餐

跟住就嚟牛排骨喇,佢个卖相已经好讨好,手臂咁长嘅一条连骨牛

烤牛排骨

最后仲试埋佢个 鸡蛋羹 ,系类似平时食韩烧炉边烧果种芝士粟米蛋, 唔好畀个「羹」字呃左,佢唔系流质亦唔系汤嚟,系好似蒸蛋咁, 入面有粟米粒,上面有块芝士,不过佢痴住碗边果啲位就好㶶,果啲就好难食下,除左果啲位之外,如果一口有晒蛋粟米芝士其实几好食~
鸡蛋羹

如果钟意食肉嘅朋友应该就无乜投诉喇~ 不过餐牌选不多去过嘅朋友会唔会再去, 就另作别论了。

等候时间
15 分钟 (堂食)