2017-05-05
自認胃口絕對唔細,幾多女性朋友都拜倒我大胃之下。可惜今次去Beef&Liberty食完個free flow $258 BBQ buffet,真係恨自己唔夠大食!好想食多幾件啊!weekend BBQ 12noon開波,一邊食住沙律等大廚即場燒,無幾耐已經聞到好香好香既肉味!當然大家即刻一窩蜂去攞牛肉漢堡扒!炭燒既味道令人難以抗拒,表面上一條條微焦既坑紋見到已經流口水, 小妹夾左D芝士碎/腌青瓜/生洋蔥/同sour cream,上下包皮都輕輕燒過,好香,鬆軟得黎食切開牛肉時吸晒D肉汁,唔好講笑真係要襯熱食!(所以D相都係求鬼其影左就算)另外慢煮雞肉都好好味!sauce比較濃味,有D似pesto+泰式辣醬,好特別,而雞肉唔知點樣慢煮到岩岩好熟,非常嫩,恨我肚皮食左個burger+淨食beef patty+雞胸已經8成飽,食唔到多舊...除左肉之外,都燒左D 薯仔/粟米,清一清胃口之餘其實都幾好食,該甜既甜,該淋既淋,又可以自行DIY鐘意既配料,整件bacon/sour cream配薯仔都得!溫馨提示:真係要有足夠既戰鬥力先好食free flow! 仲有D ribs無試到,
bread pudding + warm cookies with thickened milk
slow cook chicken breast
DIY burger with beef patty~