.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.😋 𝔗𝔦𝔪𝔢𝔩𝔢𝔰𝔰 𝔉𝔩𝔞𝔳𝔬𝔯𝔰 𝔬𝔣 𝔖𝔥𝔞𝔫𝔤𝔥𝔞𝔦 @ 🌟 霸王山庄《👽食神大妈食中菜》.💁‍♀️ 图片展示美食为:Kung Pao Prawns HKD 198Deep-fried Crispy Chicken with Fried Garlic HKD 198Fried Spare Ribs in Black Vinegar HKD 135Deep-fried Fermented Tofu HKD 78Steamed Vegetables Buns HKD 52Shredded Vegetable Rice with Salted Pork in Clay Pot HKD 115Mashed Red Bean Pancake HKD 58.😌 呢间真系老字号呀,大妈细个已经黎呢度食嘢,耐唔耐就要翻兜呢度嘅美食。.🦐 必定要叫嘅一定系「宫爆虾球」,由细都钟意。大大粒虾球炸得弹牙,加埋宫保酱汁,香辣醇厚!.🐔 另外一个必点嘅就系「霸王风沙鸡」,鸡肉炸得超香脆,内里保持嫩滑!最正系喺佢外皮上面嘅调味,真系惹味都不得了!.🍖 仲
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 图片展示美食为:
Kung Pao Prawns HKD 198

Kung Pao Prawns

🍖 仲有就系「黑醋小排骨」,煮得软熟,加埋黑醋汁,味道酸酸甜甜,出边好多一系过酸一系过甜,呢度就恰到好处。

🔥 本身唔系好食臭豆腐,但系朋友仔想食,就叫来试下呢个「脆香臭豆腐」。又估唔到佢真系几好味,豆腐炸得酥脆,独特嘅臭味,唔觉得臭但又好惹味,仲会配埋腐乳汁,好有风味。

Deep-fried Fermented Tofu

🥟 最钟意食淀粉质,所以一定要叫「素菜包」。包包嘅皮做得好软熟,内里填满新鲜嘅蔬菜!超满足!

Steamed Vegetables Buns

🍲 正宗上海家常菜「原煲上海咸肉菜饭」唔系度度都有,大大兜,粒粒饭都饱满软硬适中,加埋咸肉同菜,非常赞!

🥠 最后当然要叫个甜品埋尾啦,「上海滩豆沙锅饼」外层酥脆,豆沙馅唔会过甜,为呢一餐画上完美句号。

Mashed Red Bean Pancake

👽 呢度环境同味道都不错,位置又方便,果然系老字号啊有感情,将来仍然会无限翻兜。

.⠀
📍 尖沙咀漆咸道南67-71号安年大厦地舖