.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🇹🇭 Sυρҽɾ Yυɱ T̾h̾a̾i̾ F̾o̾o̾d̾ @ 🌟 黃珍珍泰國菜館《👽食神大媽食泰國菜》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Beef X Chicken X Pork Satay HKD 118Prawn with Red Curry HKD 128Stewed Pork Leg Bone in Thai Style HKD 148Fried Noodle in Thai Style HKD 108Dessert Platter HKD 56Jau Der in Iced Coconut Milk HKD 38.👽 大媽每次晚市時段經過呢間餐廳都見裡面坐滿人,話晒佢係香港經典嘅泰國餐廳,幾乎冇人唔識。終於今次經過難得見到有空檯可以直接入座,即刻要衝去試下 😆.👀 餐牌有多款小食選擇,大媽又再次選擇困難症。一於嗌個「雜錦串燒拼盤」一次過滿足晒三個願望啦 😆 兩個人分剛剛好,首先啲肉全部好肥大肉厚,燒嘅火候剛剛好無燒焦,好味 😋.🦐 食完串燒,叫左「紅咖喱蝦球」。咖喱好惹味,唯一可以挑剔係蝦球唔夠大隻,不過價錢非常相宜,算係對得住。.🐖 見到隔
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Prawn with Red Curry HKD 128
Dessert Platter HKD 56

Prawn with Red Curry

🐖 見到隔離枱食緊「泰式紅燒豬手」大媽實在忍唔住,就額外再叫多一份肉。超大碟,D豬肉嫩,調味好正,再配上餐廳自家製嘅醬汁,好濃郁!👅

🦐 食泰國嘢又點可以唔食PAD THAI呢?「泰式炒金邊粉」上檯大大碟,份量十足!D粉好彈牙,蝦無雪藏怪味,調味好地道!好好味!

Fried Noodle in Thai Style

🥥 就算食得幾飽幾滿足,甜品一定唔可以少!選擇困難症,叫「甜品拼盤」😆 裏面有齊椰汁西米糕、香芒糯米磁、碧翠椰青糕。唔係講笑,個椰汁西米糕係超級好味,出邊嘅舖頭大媽食過好多間,做唔到裏面個夾心咁軟滑,價錢又超值,呢個真係必點!👍

Dessert Platter

🥤 一路享用咁好味嘅美食就當然要配多杯特飲啦!
大媽揀咗泰式經典必叫之選「珍多冰」!好多啫喱條條起入面!超級有風味無得頂呀!🌞

Jau Der in Iced Coconut Milk

😌 終於明點解呢間餐廳咁多年都可以咁好生意,大家真係值得去試下呢,讚讚讚 😋

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️