2019-09-21
辣辣壽司邊個食~~我唔食,你要食~~~曾經紅極一時既掌門人食wasabi壽司遊戲,我唸大家印象都好深刻原來當日專門負責製作依啲綠色壽司既師父,係佐敦都開左間日本料理係餐廳門口都見到有好多明星同老闆既合照唔知係咪距地食辣辣壽司食到上左癮呢餐廳位於二樓,要上一層電梯,係佐敦道一轉入德興街應該都会望到個招牌,唔会好難搵餐廳既裝修好高雅除左裝修高雅之外,侍應們既服務都做得好好除左個個都笑容免費供應之餘,亦都好細心,例如我叫左個鰻魚壽司,距地見我擺底左一陣都未食,会主動建議我地不如食左個鰻魚壽司先,怕凍左唔好食幾貼心同埋餐桌上面食完既野同骨碟都收得好快而且唔係特別一两位店員係甘,我見每一位都做得好好除左餐牌上面既食物之外,亦有每天不同既師父時令推介首先嗌左個剌身拼盤,海膽係加拿大海膽北寄貝乾左啲之外,其他都好好食白肉豚更加係鮮味多汁火龍卷個蝦頭有好多膏,記得食埋距卷入面既蝦炸得好脆,好香囗黑油拉麵依個真係估唔到甘好食,一般我去食日本料理好少叫拉麵,要食拉麵多數会去拉麵店,因為有小朋友唔食得生野,所以嗌個麵俾距醫肚結果最後我食左半個,湯都飲哂豬骨湯底加上黑蒜油,湯底濃而不膩叉燒两面都有燒過,甘香可
除左餐牌上面既食物之外,亦有每天不同既師父時令推介
什錦拼盤
火龍卷個蝦頭有好多膏,記得食埋距卷入面既蝦炸得好脆,好香囗
黑油拉麵
黑油拉麵
豬骨湯底加上黑蒜油,湯底濃而不膩叉燒两面都有燒過,甘香可口,而且肥瘦適中好食
燒三文魚頭,不過不失,夠脆夠香口,不過個頭好似細個左啲
依個燒牛舌算係今晚敗筆之處燒比較乾同韌
我覺得錦壽既剌身同壽司都做得幾好,但係料理方面就有待改進
價錢其實都唔算好平,但係從距地既服務同裝修都預期距地唔係走平民路線如果提升一下個料理水平会更好
個拉麵真係幾好食