2009-05-29
逢星期日多數都係家庭飲茶日,但個日都幾大雨,咁當然想找一個地方有得泊車又唔諗雨地方,大家提議去尖沙咀富臨,可以直接由停車場去到酒樓,而且仲有免費泊車。黎到富臨下午茶時間唔洗等位好快坐低,叫了特價乾炒牛河,燒鵝瀨同埋一大堆點心食,個牛河幾好食,唔係太油。而各點心都不俗,全部即點即蒸。到埋單個陣,叫個侍應比埋張單用黎泊車,點知佢先至講而家咩時間都要消費夠三百蚊先至有,咁個侍應唔話得事,叫我地自己去問收銀,個收銀唔多睬人,剩係話唔得,咁我地有個朋友向另一枱食,兩枱張單加埋夠勒,個收銀望都望問左幾次先至答你唔得。無禮貌到爆,但反而個度d侍應阿姐仲叫我地買個炒粉外賣加埋咪夠數,呢d先至係服務態度。我地唔係為左個幾十蚊泊車而勞氣,係個收銀好好好差既態度,令到你好好食完一餐都要激鬼氣。不過,最好笑係成班伙記教路找店長投訴,睇黎佢地都受左收銀唔少氣