已經唔係第一次去呢度食飯, 今晚九點半多啲上到去, 侍應同我講話無位, 雖然知道今日係星期五, 但係都無諗到咁旺, 結果, 等到差唔多10點先至有位。坐底後係度喺今次叫咩食, 睇見有三個SET都係OK嘅, 結果, 我最後決定叫咗個海鮮黑毛和牛嘅SRT, 貪佢有蟹腳食, 另外, 叫咗個厚切牛舌同雞腎, 因為兩樣燒嚟食送啤酒都一流。啲嘢嚟到, 我見點解同我叫嘅SET有啲分別嘅?咁我就問個侍應, 佢話因為蟹腳咁啱賣晒, 所以就換咗兩隻生蠔同加多一隻帶俾我代替;我心諗: 咁都得?你點解唔同我一早講呀??? 你一早同我講嘅話我就叫另一個SET, 而且又唔會叫咗個牛舌(因為嗰個SET有), 但係既然個牛舌同個雞腎都上晒枱, 雖然我俾個侍應吹都”啤”一聲, 不過, 我唔想自己嘅心情火上加油(因為今日已經唔係咁開心架啦!), 所以我就算數!平心而論, 呢間嘢啲嘢食比起最初嚟食貴咗唔少, 價錢同伊呂波越拉越近, 但係食物嘅質素就仲有一啲距離, 假使價錢再繼續貴落去嘅話, 我好有可能唔會再去呢度而去伊呂波, 尤其係再有上述嘅事情發生嘅話, 我就更加唔會再嚟, 而家係我嚟食我想食嘅嘢, 而唔係你幫我決定食咩
平心而論, 呢間嘢啲嘢食比起最初嚟食貴咗唔少, 價錢同伊呂波越拉越近, 但係食物嘅質素就仲有一啲距離, 假使價錢再繼續貴落去嘅話, 我好有可能唔會再去呢度而去伊呂波, 尤其係再有上述嘅事情發生嘅話, 我就更加唔會再嚟, 而家係我嚟食我想食嘅嘢, 而唔係你幫我決定食咩嘢, 係唔係?????
厚切牛舌, 有水準!夠彈牙又惹味!!!
用兩隻蠔同加多一隻帶子取代我嘅蟹腳又唔話我知先!帶子好新鮮, 而蠔都夠鮮味!
個set入邊嘅黑毛和牛, 幾好牛味!
豚肉, 一落個鍋就好惹火, 因為多油, 味道我就覺得一般。
伴菜嘅嘢, 無咩味.
雞腎, 燒咗後非常咬口同有腎味, 送啤酒真係一流!!!
唔夠飽最後叫多咗個黑毛和牛胸腹肉, 無牛肉味, 因為被啲汁嘅甜味蓋過晒!
2011-06-03
厚切牛舌, 有水準!夠彈牙又惹味!!!
個set入邊嘅黑毛和牛, 幾好牛味!
雞腎, 燒咗後非常咬口同有腎味, 送啤酒真係一流!!!