周六海港城十二點已坐滿了好幾間餐廳。由於想食肉,走左幾間咁啱見呢間話自己係海外米芝連一星,又咁啱有位。門口接待姐姐有關禮,跟佢入左去,以一間d好少少的餐廳計,佢的位置感覺有點迫,唔緊要啦,生意難做加多幾張囉餐牌選擇不多,貴精不貴多唔緊要啦,星期六無set單點都無所謂啦青口$268龍蝦意粉 $368澳和牛西冷 $458紅酒一杯$95寫得出呢個價,我會有所期待叫侍應落單,佢同我用廣東話講想食乜野,我已跟住menu讀澳洲和牛西冷,佢話西冷係咪即係strip loin , 係咪即係尾二個樣呀?我已呆左,好似仲衰過茶記。然後亦無問我幾成熟(可能佢地standard cooking掛)青口:瘦,唔飽滿,肉質老無鮮味,個白酒汁太鹹,仲要個溫度偏凍...龍蝦意粉:手工意粉係幾好食,龍蝦亦甜的肉質彈牙和牛西冷:炭香味好香,肉質亦鮮嫩,但伴碟只得一批炸過左龍的薯條,乜都無,毫無攞碟美感可言,比花園餐廳的賣相還要差勁 (塊扒自己個樣okay ge...但唔知點解係切埋囉..)食的同時見阿侍應都招呼其他枱都係,空有熱誠,内容欠奉。埋單啦,千三落樓,唔係覺得赤,係覺得好唔值。更經典是,類似經理俾我簽咭時問覺得今

青口$268
龍蝦意粉 $368
澳和牛西冷 $458
紅酒一杯$95

寫得出呢個價,我會有所期待

龍蝦意粉:手工意粉係幾好食,龍蝦亦甜的肉質彈牙

食的同時見阿侍應都招呼其他枱都係,空有熱誠,内容欠奉。

埋單啦,千三落樓,唔係覺得赤,係覺得好唔值。

更經典是,類似經理俾我簽咭時問覺得今天的食品如何呀?
我好誠實咁答佢我覺得真係麻麻地好普通。
阿經理一句「啊,多謝晒慢慢行」作結,唉。
2021-01-23