2023-11-06
🍴西日式 ☕️Café 💮小店 🚹1-4人 🔅適合朋友 💕適合情侶 📸打卡 🐻❄️#甜食控 🎂#生日推薦餐廳——————🐻❄️幫朋友慶祝生日🎂,搵到間好有少女心❤️嘅熊啤啤主題Café~餐廳用餐有90分鐘限時,但當日嘅處理非常人性化,亦唔會覺得好趕。訂位🐻❄️已講明係慶祝生日,當日店員亦處理得好好,直到驚喜前一刻都無穿煲👍🏽👍🏽👍🏽🐻❄️:餐廳要行出收銀處點餐,反而幫左呢個驚喜好多!😆將生日嘅朋友留喺位啦😛另外要多謝女仔服務員(🐻❄️亂估覺得係店主🤣)好友善,對打卡好有要求,幫我同朋友影嘅生日🎂張相影得好靚😳燈光攞得好靚,又會睇埋角度、執晒枱令張相無其他野!真係好多謝佢!當然無論打卡幾靚,食物好食先係王道!當日叫左2個Lunch set:1️⃣黑松露北海道帶子意大利粉🐻❄️:帶子有咬口,黑松露味食落適中,太快清晒無影到相😋但呢個幾好食👍🏽2️⃣溫泉蛋明太子松業蟹肉伴冷稻庭烏冬🐻❄️:稻庭烏冬偏冧,味道幾清新,啱箍牙妹嘅口味😆甜品🎂:朱古力麻糬窩夫配睡眠熊伯爵茶幕絲蛋糕💲140窩夫上有爆谷同麻糬粒粒做裝飾,麻糬粒粒好煙韌🤤,窩夫內都有麻糬,所以整體都偏煙韌;瞓覺熊啤啤係伯爵茶Mousse,有伯爵茶味
🔅適合朋友 💕適合情侶 📸打卡
🐻❄️#甜食控 🎂#生日推薦餐廳
——————
當然無論打卡幾靚,食物好食先係王道!
當日叫左2個Lunch set:
1️⃣黑松露北海道帶子意大利粉
2️⃣溫泉蛋明太子松業蟹肉伴冷稻庭烏冬
溫泉蛋明太子松業蟹肉伴冷稻庭烏冬
🐻❄️:稻庭烏冬偏冧,味道幾清新,啱箍牙妹嘅口味😆
甜品🎂:
朱古力麻糬窩夫配睡眠熊伯爵茶幕絲蛋糕
💲140
朱古力麻糬窩夫配睡眠熊伯爵茶幕絲蛋糕
窩夫上有爆谷同麻糬粒粒做裝飾,麻糬粒粒好煙韌🤤,窩夫內都有麻糬,所以整體都偏煙韌;瞓覺熊啤啤係伯爵茶Mousse,有伯爵茶味、唔會好甜👍🏽怕甜嘅少女一定啱食😋不過爆谷就為打卡裝飾多,對個味道無咩昇華作用~
飲品:
1️⃣初戀First Love
士多啤梨🍓牛奶🥛熊仔冰
💲68 (跟Lunch set 半價升級)
初戀First Love
2️⃣千語星辰Thousand Stars
碟豆花熊仔冰、橙汁、菠蘿汁
💲68 (跟Lunch set 半價升級)
千語星辰Thousand Stars
兩杯都係啱少女嘅口味,偏清新同少甜,🐻❄️就覺得可以再甜啲🤣
結論:好值得encore👍🏽👍🏽👍🏽性價比高,睇得出店主對環境、食物、服務好有要求!
P.S.餐廳喺炮台山地鐵站出最近,唔好好似傻🐻❄️睇錯左北角🤣