2025-08-23
同好耐冇見嘅朋友聚餐,嚟返呢一間多人一齊食先爽嘅有鑊氣 都係預先打電話嚟訂位,嚟到現場正常入座。一貫地環境相當擠逼,都唔緊要,始終呢個場都係冇收加一,不能要求太多。場內有飛蟲經常伏於枱面、餐具面而趕不走,都唔緊要,始終小動物都係冇人性。坐到中後段先至舐嘢,嚟咗一行四人似係老闆嘅朋友,擘大喉嚨搏晒命咁講嘢,說話聲音高於90分貝,可能佢哋認為自己包咗場,貼正佢哋背脊接近一粒鐘,對耳仔極度受罪 同場其他客人都一臉無奈。班人把口郁之餘個身都仲要一齊郁, 坐喺佢哋背脊嘅櫈與櫈之間碰撞係極度困擾講返嘢食,一如以往性價比係高,今餐MVP係小炒王同冰鎮咕嚕肉,朋友食到讚不絕口生炒糯米飯夠香夠味👍🏻 酸菜魚較以往失色了,唔知係咪因為四週圍都有得食,而家已經冇咗嗰種經為天人嘅感覺,普通水準。 沙爹金菇肥牛煲滾住出場!沙薑豬手夠惹味