尋日同老婆同個女都打邊爐, 老婆想食重慶雞煲個女又唔食得辣所以訂位時問佢可唔可以食完雞煲可唔可以轉返清湯, 因為小朋友唔食得辣, 仲好醒咁問佢咁樣轉要唔要加錢, 答覆係可以同埋唔使加錢, 咁我當然好滿意個答覆再 book 埋枱啦好啦, 到餐廳都叫正正常常, 個重慶雞煲唔係咁正宗又多水, 不過算啦, 近屋企將就下食完雞煲叫佢轉煲, 阿邊個即刻變面同我講好少人轉煲架喎, 我話事先講左咁佢就真係俾個新煲我, 咦? 冇湯既? 唔係轉清湯架咩? "先生, 我地唔可以就咁上清湯, 要叫返個湯底" 下? 乜講完唔算數都得架?另外一個女侍應走埋黎話 "對唔住, 係我聽電話架, 我頭先可能剛開工聽唔清楚"下? 即係點呀? 你聽唔清楚又答係既? 算! 費事同你嘈! 叫返個最平既蕃茄濃湯, 承惠 $98 加一蕃茄湯整好後, 問佢可唔可以烏冬上先, 阿邊個又變面, 叫我體諒佢地人手唔夠廚房好忙下? 乜烏冬都要加工架? 定個 packing 要廚房先可以拆? 早知自己帶包去叫佢體諒下我叫左個芝士響羚, 幾好食, 算係最特別同最好食既一碟餸黎左幾碟就冇野食, 叫佢追單啦, 佢話出晒, 張單冇埋哦, 咁我寫過張囉總
尋日同老婆同個女都打邊爐, 老婆想食重慶雞煲個女又唔食得辣

咁佢就真係俾個新煲我, 咦? 冇湯既? 唔係轉清湯架咩?

叫左個芝士響羚, 幾好食, 算係最特別同最好食既一碟餸
黎左幾碟就冇野食, 叫佢追單啦, 佢話出晒, 張單冇埋
哦, 咁我寫過張囉

總括黎講, 富臨雞煲都好食過佢, 服務又差, 一次性消費

2018-01-28