2021-04-09
經過見到人流旺,應該有口碑、幾好食,決定晚餐同阿爸係度食日本菜🇯🇵🥘 牛肉壽喜燒 $98大大鍋,面頭鋪滿肥牛,牛味香濃😋 壽喜燒汁甜得黎又唔會鹹,點住食好滋味~ 配菜仲有椰菜、豆腐、冬菇、粉絲、金針菇,好豐富🤤🍤 小食拼盤3 $72有北海道芝士薯餅一件、甜薯香芋丸四粒、香脆蝦角六隻。大大件薯餅嘅芝士帶牛奶味,好正;香芋丸餡料足,外脆內軟;蝦角同樣有好多蝦餡👍🏻🦪 廣島吉列炸蠔(四隻)$29又係炸物😆 外層酥脆,蠔肉鮮甜軟嫩,點埋沙律醬更好食😋燒扇貝 x2 $19/隻我哋嗌左芝士燒同蒜蓉燒。我食芝士燒,芝士好厚身,味道濃郁😆 扇貝都好軟腍入味~🍣 鮮帶子壽司(二件)$14帶子口感軟嫩,飯唔會太大舊👍🏻🍣 油甘魚壽司(二件)$16係油甘魚魚腩,用料質素上乘💯🐟 燒青魚 $38燒得乾身香口,有咬感,唔會太濕太腍,以致有腥味,阿爸大讚好食!🐑 香草內蒙羊仔架(一件)$38羊味香濃,煎得偏熟,幾大舊👍🏻呢度真係好適合一大班朋友聚會,飲下酒、吹吓水~ 有室外、室內座位,環境闊落,職員態度好,可以encore!
🥘 牛肉壽喜燒 $98
🍤 小食拼盤3 $72
🦪 廣島吉列炸蠔(四隻)$29
又係炸物😆 外層酥脆,蠔肉鮮甜軟嫩,點埋沙律醬更好食😋
燒扇貝 x2 $19/隻
🍣 鮮帶子壽司(二件)$14
帶子口感軟嫩,飯唔會太大舊👍🏻
🍣 油甘魚壽司(二件)$16
係油甘魚魚腩,用料質素上乘💯
🐟 燒青魚 $38
🐑 香草內蒙羊仔架(一件)$38
羊味香濃,煎得偏熟,幾大舊👍🏻