2021-12-04
今日到MOKO 試下呢一間泰國餐廳晚餐,因為我本身身路要有手推架,入去前他們的接待員已經好快幫我安排問口位,問我覺得好唔好,之後一路點餐時佢地既員工都好有禮貌,因為之前睇過其他谷友食評知道個甜品好靚所以今次嚟都諗住試,就問要唔要早D講定,侍應生都好nice 話order 左先,土人等我地食完主菜先上。本身餐廳都靚,成個食飯過程都好enjoyable. 食咗軟殼蟹沙律,軟殼蟹係一隻,好食,個沙律汁都係泰式風格,酸甜味,另外Green Curry Chicken, 一路有小火"坐"住keep 住熱,Jamine rice, Roti 都係正常水準,叫左珍多冰同椰子冰(即係同Coconut milk 變成沙冰),其實overall 係好飽肚發現真係唔洗叫咁多,我覺得佢嘅份量係好對得起價錢。最後甜品係佢地嘅芒果糯米飯,好靚,同埋佢同一段嘅芒果糯米飯唔同,佢多左好多crunchy 嘅元素令個口感更加獨特,係最有驚喜的!