2025-02-27
喺尖沙咀行完街想搵間特別啲嘅餐廳食飯?今次我哋就嚟咗坐落於尖沙咀美麗華廣場3樓嘅特色餐廳MOOO!度食嘢,佢係Wooloomooloo集團嘅新餐廳,主打中西式混合嘅fusion菜式,餐廳本身亦係一個非常有特色嘅打卡地點,門口外面有個好大嘅復古綠色鐵閘,舊香港特色壁畫,再加上霓虹燈以及配有坐得十分舒服嘅露天雅座,無論一家大細,親朋好友定係情侶約會,MOOO!都係你嘅聚會首選!佢哋嘅食物質素亦都非常出色,首先試咗佢哋嘅手工製旋渦闊條麵 (HKD178) ,入面有菠菜,羊奶芝士同烤奶油瓜,口感一流!跟住係招牌MOOO燒烤拼盤 (HKD498),一見到就有啖啖肉既感覺,烤雞串配以特製醬料食落非常之香口又多汁,而澳洲封門柳好夠肉味,配以紅酒汁簡直一流,加埋香料豬肉腸令成盤拼盤都食到好滿足,一份夠3-4人享用。最後要提下佢地既Lunch Menu,好低食,我揀左100日西冷牛扒三文治配薯條,個感覺好似食緊牛扒包咁,牛扒算厚身,D肉多到滿出黎,加$20仲有粟米湯添。呢度有好多唔同款既雞尾酒選擇,好鐘意以茶入酒呢杯:Mountains and Rivers (HKD98),入面加左明江香酒、茉莉綠茶同
最後要提下佢地既Lunch Menu,好低食,我揀左100日西冷牛扒三文治配薯條,個感覺好似食緊牛扒包咁,牛扒算厚身,D肉多到滿出黎,加$20仲有粟米湯添。呢度有好多唔同款既雞尾酒選擇,好鐘意以茶入酒呢杯:Mountains and Rivers (HKD98),入面加左明江香酒、茉莉綠茶同荔枝,味道好清新,每啖都有陣陣茉莉味。Cool Mint (HKD68) 呢杯都好唔錯,鐘意飲有薄荷味既水果飲品既人就岩曬。整體食物質素都好好,一定會再訪!