Vision 8

2024-04-26 141 浏览
放工过黎荃湾揾食, 见到openrice 咁多人推荐呢间餐厅, 就一于试试佢!是日餐汤 - 薯仔忌廉汤是日餐汤系薯仔忌廉汤, 忌廉汤口感很滑, 汤上面有碎烟肉干, 口感一流。餐包有软硬两款, 我同朋友每款包各自试了半个, 都一致认同软包很出色, 很软熟。牛油加左黑松露, 好香😍酥炸小食盘小食盘有鸡翼、鱿鱼圈、炸鱼柳同大量薯条, 份量比想像中多, 好彩我地俩个大胃组总算挑战成功😆最出色系炸鱼柳, 外面硊口, 内里非常滑而且唔干, 系我食过炸鱼中炸得真系比较高质嘅炸鱼🤩 其次系鸡翼, 炸得香硊清蒸菠菜龙脷鱼配甜椒汁菠菜用龙脷柳卷住, 特别得黎几健康, 加上甜椒汁, 甜甜地又小小辣, 同海鲜出奇地夹!配菜焗薯是将薯仔切片后一层层的叠起, 顶层舖上芝士再焗至金黄色, 比一般的薯角或薯蓉口感更正苹果木烧西班牙黑毛猪鞍扒配红酒汁餐厅外见到推广优惠, 晚上6点后的苹果木黑毛猪鞍只系$80!所以一定要叫黎试试!猪鞍肉质鲜嫩, 脂肪唔多, 啱晒我呢啲怕肥嘅朋友。苹果木烧嘅猪鞍加左红酒汁, 食落有淡淡嘅果香。配菜都系芝士焗薯仔, 超钟意😍$80 黎讲真系性价比超高👍🏻我同朋友收工比较夜, 黎到餐厅已经8:

是日餐汤 - 薯仔忌廉汤

酥炸小食盘

清蒸菠菜龙脷鱼配甜椒汁

苹果木烧西班牙黑毛猪鞍扒配红酒汁
$80 黎讲真系性价比超高👍🏻

我同朋友收工比较夜, 黎到餐厅已经8:30, 环境唔嘈可以静静地同朋友倾计
2024-04-22
用餐时段